Adalar’da Fayton Yerine Elektrikli Araçlar Geliyor

elektrikli araçlar
Daha Fazla Göster

Adalar’da faytonlu at dönemi sona eriyor. İstanbul Valiliği’nden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’de (İBB) harekete geçti.

Basınla bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’daki fayton meselesi hakkında konuştu. Fayton sorunu hakkında 6 ay boyunca çalıştıklarını ve ulaşım çalıştayı düzenlediklerini söyledi.

Elektrikli Araçlar Geliyor

Önümüzdeki yaz ayından itibaren Adalar’daki ulaşımın elektrikli ve lastikli araçlar tarafından sağlanacağını belirtti. Yeni turistik güzergahların belirlemeye çalışmalarının başladığını söyledi.

Yine turistik amaçlı yolculukla ilgili belirli güzergahlarda yine Ada yaşamına uygun yazlık tarzına uygun etrafı açık 2 kişilik 4 kişilik şeklinde elektrikli araçlarla beraber bunun dünyada örnekleri olduğunu söyledi.

Adalıların kullandığı bireysel elektrikli araçların yerine kapıdan kapıya hizmet verecek bir ulaşım sistemini de oluşturuyoruz. Burada da biz özellikle bu insanlara, oradaki komşularımıza böyle hizmet vereceğiz” dedi.

Adalar’da 35 Adet Turistik Fayton Kalacak

Ayrıca İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarihi ve nostaljik amaçlı 35 atlı faytonun çalışmasına izin verileceğini söyledi. Bunlardan 25 tanesi Büyükada’da olacak. Heybeliada ve Burgazada’da ise 5 tane olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Avatar
    4 sene önce

    Atlar demekki sağlıklı koşullar altında değil. Eğer hijyen, sağlık, gida , barınma koşulları gerektiği gibi yerine getirilseydi bu durumda olmazlardı. Bu şartları faytoncuların yerine getirmesi gerekirdi. Görünen köy kılavuz istemez…..herşey ortada . Zaten nefes almadan tekrar tekrar arka arkaya çalıştırılıyorlardı. İşler bu duruma gelene kadar faytoncuların şapkayı önlerine koyup önlem almaları gerekirdi.. 60 senelik bir ada yerlisi…….

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin