Adalar’da yaşanan seçim ikilemi sürüyor

seçim
Daha Fazla Göster

Adalar konseyi seçimlere az bir zaman kalmışken Adalar Belediyesi ve Adalar kent konseyi arasındaki tarihi tartışmada üyelerin yanıt bulamadığı sorular var.

Olağan Seçimli Genel Kurul için konsey yönetmelikleri dolayısıyla , 26.06.2019 Çarşamba günü yapılması planlanan seçimin , Adalar Belediyesi tarafından 29.06.2019  Cumartesi olarak belirlenmesi hem kafaların karışmasına hem de tartışmaya yol açtı.

Olağan seçimli  genel Kurul’un Adalar Kent konseyi Mahalli idarelerin seçimleri sonrası 3 aylık sürede toplanmak üzere yapmış olduğu yazışmalar İle 81 kişilik bir Hazirun Listesi tespit etmiş ve bir yazıyla 26.06.2019 tarihinde Olağan Seçimli Kurul’un hazirun listesi esas alınarak toplanmasını belediye başkanına iletmiş  , fakat ileti cevapsız bırakılarak 29.06.2019 tarihi olarak ilan edilmiştir. Dolayısıyla belediye çarşamba yapılması gereken toplantıyı Cumartesi olarak belirlemesi ikilemi doğurmuştur.

Belediye kafa karışıklığını ortadan kaldırmak adına bizzat Başkan adına 16.06.2019 da toplantı olacağı bildirildi. Düzenlenen toplantıda durum net olarak ortaya konulmuş ancak tarih konusu tartışılmayacak üyelere ilişkin eleştirilere yer verilmiş bu da kafa karışıklığını daha çok arttırmıştır. Konsey başkanının 9 aydır  yurt dışında olduğu iddası da yer almaktaydı. Edinilen bilgiye göre 3 aydır yurtdışında ders vermekte olduğunu belirtmiştir. Ayrıca konseyin belirlediği tarihten geri çekilmesi istendi. 

Hazirun Listesi

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin