Adalar’daki Ulaşım Sorununa Kalıcı Çözüm Geliyor

ulaşım
Daha Fazla Göster
Adalar’da oluşan fayton, akülü araç ve bisiklet kullanım sorunu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi harekete geçiyor.

Geçtiğimiz günlerde akülü araç kullanan grup ile faytoncu grubun Büyükada’da birbirine girmesiyle gündeme gelen ulaşım sorunu için somut adımlar atılmaya başlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, Adalar Belediyesi’nin katkılarıyla 28 Ağustos 2019 günü Büyükada Anadolu Kulübü’nde “Ulaşım Çalıştayı” düzenlenecek. 10:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek çalıştay için Bostancı ve Karaköy iskeleleriden Büyükada’ya “Çalıştay Vapuru” kaldırılacak.

Çalıştaya faytoncular, akülü araç ve bisiklet kullananlar, Adalı sakinlerin yanısıra Adalar İlçe Kaymakamlığı, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü,  Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvanları Koruma Derneği, Bisikletliler Derneği, Adakademi Vakfı, İstanbul Adaları Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ve çeşitli ulaşım operatörleri ile sivil toplum kuruluşları katılacak.

Açılış konuşmalarını Ulaşım ve Çevreden Sorumlu İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan yapacak. “Ulaşım Çalıştayı”ında Ada İçi Toplu Ulaşım, Yaya Ulaşımı Bisiklet ve Akülü Araç Kullanımı, Hayvan Hakları ve Çevre, Adalar Lojistik Sistemleri, Adalar Arası ve Ana Karaya Ulaşım ve Turizm ve Rekreasyon konuları masaya yatırılacak.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin