Burgazadalı Sait Faik, Doğum Gününde Anıldı

7809560A-99AD-480E-B6EA-03542C106B64
Daha Fazla Göster

Türk Edebiyatı’nın önemli ismi ve Burgazadalı Sait Faik Abasıyanık’ın 113. doğum günü kutlandı.

Sait Faik Abasıyanık’ın 113. doğum günü, Adalar Belediyesi, Darüşşafaka Cemiyeti ve Burgazada Kültür ve Kalkınma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Adalar Su Sporları Kulübü’nde kutlandı.

Etkinlikte konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Ne mutlu ki bize, edebiyatımızın çınarı Burgazada’da yaşadı ve biz O’nu burada anıyoruz. Anmak yetmez; O’nun hakkını aramak gerek. Çocuklarımıza, gençlerimize Sait Faik’i iyi anlatmalıyız.” dedi. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Öktem, ” Öğrencilerimiz Sait Faik’i okuyor, öğreniyor, yaşıyor. Büyük yazarımızı yaşatmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

Daha sonra Adalararası Öykü Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkay Kurtağa “Teknenin Bordasını Görmek” öyküsüyle üçüncülüğü, Yaren Çiçek “Hişt Hişt” öyküsüyle ikinciliği, Selin Saçaklı “Düşlerde Sait Faik”, Fatma Çeltikçi “Sait Faik’le Bir Gün” öyküleriyle birinciliği elde etti.

Etkinlik Burgazada Kültür ve Dayanışma Derneği’nin müzik korosunun müzik dinletisi ve Sait Faik’in doğum günü için hazırlanan pasta kesimiyle son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin