Erdem Gül: Faytonları sembolik turistik araç haline getireceğiz

Erdem Gül
Daha Fazla Göster

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’den faytonların kaldırılması konusunda açıklama geldi.

Atların bakımsız şekilde barındırılması ve ölümüyle gündemden düşmeyen fayton sorunu hakkında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül açıklama yaptı.

Erdem Gül, atlı faytonların Adalar’da ulaşım aracı olarak kullanıldığı, kaldırılmasının zor olduğunu söyledi. Gül, “Daha önce bazı belediyelerde faytonlar vardı ve onların kaldırılması çok kolaydı çünkü onlar turistik araçlar olarak kullanılıyordu. Ancak Adalar öyle değil. Adalar’da faytonlar yasal taşıma aracı ve kaldırılması çok zor.

Faytonları Sembolik Turistik Araç Haline Getireceğiz

Bütün hayatımız boyunca işkenceye nasıl karşı çıktıysak, hayvanın da kılına dokunulmasını asla kabul edemeyiz.

Faytonlar ulaşım aracı olmaktan çıkacak, çünkü bu sürdürülebilir bir şey değil. Faytonları sembolik bir turistik araç haline getireceğiz. Faytonlarda kullanılan atların eziyet çekmiyeceği bir şekilde sembolik düzeyde kalabilir.

Bununla ilgili İBB ile ortak çalışıyoruz. Ekim ayında somut adımlar atılmaya başlayacak. Faytoncularla da iletişim halindeyiz.” dedi.

Adalar’a Elektrikli Araçlar Gelecek

Erdem Gül ayrıca Ekim ayında başlayacak adımlarla ilgili bilgi verdi. Plana göre gelecek olan elektrikli araçlar 5-6 kişiyi alabilecek, toplu taşıma görevi taşıyacak araçlar olacak. Ada içi ulaşımı kolaylaştırmak ve alternatif güzergahlar yaratmak da planların içinde yer alıyor.

Ekrem İmamoğlu da faytonların ulaşımda ana unsur olmadığı bir plan yaptıklarını belirterek, “Sadece nostalji adına minimum sayıda faytonun kalacağı bir projemiz var. Elektrikli araçlar ile ulaşımın esas olduğu bir düzenleme yapacağız. Ekim ayında bu projemizi hayata geçirmeye başlıyoruz” dedi.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Avatar
    5 sene önce

    Bir Adalı ve dünya insanı olarak hayvan haklarına değer veren bir vatandaşım faytonların kalkmasına kesinlikle karşıyım atlara gereken önem ve özen gösterilmemektedir .Tüm dünyada faytonlar kullanılmakta atlara gösterdikleri özen takdire şayandır çok iyi bakımlı atlar ve sürücüleri film sahnesine gibi izlersiniz .Özellikle asla bir dışkılarını görmezsiniz bekleme durakları dolandıkları yerler tertemizdir .Sürücüler şık frank ve silindir şapkalı turistleri güler yüzle gezdirirler umarım iyi bir projeyle Adalarımızda nostalji yaşanır .

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin