TBMM’den Adalar’daki Fayton Sorununa Çözüm Önerisi

Adalar'da Atlarımızı ve Faytonlarımızı İstiyoruz
Daha Fazla Göster

Fayton sorununa bir çözüm önerisi de TBMM Hayvan Hakları Komisyonu’ndan geldi.

TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin önergesiyle 8 Mayıs 2019 tarihinde hayvan haklarının korunması, hayvanlara dönük şiddet ve kötü muamelelerin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlerin belirlenmesi için Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu kuruldu.

Komisyon yaptığı çalışma ve araştırmaları taslak metin haline getirdi. Taslak metin 4 Ekim Hayvanlar Günün’de, Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

Taslak metinde Adalar’daki faytonların bir kısmının tarihi ve kültürel havayı korumak amacıyla çalışmasına izin verilmesi, acilen elektrikli fayton taşımacılığına geçilmesi önerisi yer aldı. 30-40 fayton, 300 yük taşımacılığı yapan atın çalıştırılmasının yeterli olacağı belirtildi.

Ayrıca, atların hastalanmasına ve ölmesine neden olan ruam hastalığının engellenemediği, 2011’den beri 621 atın bu hastalık yüzünden itlaf olduğu belirtildi.

Adalar’da at sayısının fazla olmasının ayrı bir sorun teşkil ettiği, kış aylarında gereksinim olmadığı için başıboş bırakılan atların açlıktan ve köpek saldırılarından öldüğü belirtildi.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Avatar

    Bu haberde verilen bilgi dogruysa, Hayvan Haklar Komisyonu, hangi sıfatla alternatif araçlar teklif edebiliyor? Onun ilgileneceği ve gözlem yetkisi olan alan hayvanlar, ulaşım değil. Atların koşullarının iyileştirilmesi için gözlemlerini belirtsin…ama “elektrikli fayton getirin,” ” sayıyı şuna indirin” yetkisi dışında ve akla başka bağlantılar getiriyor…

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin