Heybeliada açıklarında tekne battı! 27 kişi kurtarıldı

tekne
Daha Fazla Göster

Heybeliada açıklarında dün gece facia yaşandı. Adaya doğum günü partisi için gelen vatandaşlar deniz taksi ile Bostancıya dönerken tekne alabora oldu.

Deniz Taksisinde bulunan 27 kişiyi boğulmaktan deniz polisi, sahil güvenlik ekipleri ve balıkçı teknesi kurtardı. Olay dün gece 00.50 sıralarında Heybeliada açıklarında meydana geldi. Kurtarılan yolculardan 11’inin hastaneye kaldırıldığı ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Batan Teknede Bulunan Vatandaşlar Korku Dolu Anları Anlattı:

1- Yaklaşık 10 dakika yol aldıktan sonra önce bir sola yattık. Aradan 1-2 dakika geçtikten sonra ikinci defa sallandık, sonra devrildik. Ben dış taraftaydım, içeride olan arkadaşlar çıkamadılar. O sırada bir balıkçı teknesi vardı. Hepimize yardımcı oldu. Bütün adayı da ayağa kaldırdı. Ailesini aramış, yardım istesinler diye karakola göndermiş. Kendisi de polisi, sahil güvenliği aradı. Ona binlerce kez teşekkür ediyorum. Onun sayesinde kurtulduk. Mucizeydi orada olması.

2- 10 dakikalık yolculuktan sonra tekne alabora oldu. Balıkçı teknesi geldi bir kısmımız kurtardı can yelekleri attı. Daha sonra Sahil güvenlik ve polis geldi. İnanılmaz bir panik vardı. Bir arkadaş kapıyı kırdı, dışarı öyle çıktık. Sahil güvenlik 8-10 dakika içerisinde geldi. Teker teker aldılar.

3- Heybeliada’dan Bostancı’ya deniz taksiyle dönüyorduk. Çıktığımızdan 5-10 dakika sonra sağa sola hareketlenme oldu. Daha sonra birbirimizin üzerine doğru devrildik. Bir anda içeriye su doldu ve tekne alabora oldu. Ters döndü. En son batan teknenin içinde 4 kişi kalmıştık. En son Sahil Güvenlik geldi kurtardı.

4- İçeriye su girmemesi için kaptan kapıyı kapattı, ilk önce kendisi kaçtı, bizi orada bıraktı. Zaten deniz taksi ruhsatı da yokmuş. O kadar kişiyi nasıl aldı? Herkesten önce de kendisi kaçtı. Biz yaş gününe girmiştik. Ölümle burun buruna geldik. Tekne battıktan sonra suyun üstüne çıktık. 5 dakika sonra balıkçı teknesi geldi. Bizi kıyıya çıkardılar. Ben yağ makinesinin içinden çıktım. Tamamıyla arkadaş grubumuzdu. 4 kişi olarak motorun üstüne çıktı. Sonra tekrar daldık. Bulduğumuz açık camdan su yüzüne çıktık.

Kaptan Serbest Bırakıldı

Heybeliada’da dün gece teknenin batması ile 27 kişinin ölümle burun buruna geldiği olayda gözaltına alınan teknenin kaptanı, ifadesinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin