Adalar’da mimoza ağaçlarına zarar verenlere ceza yağacak!

mimoza
Daha Fazla Göster

Adalar Belediyesi, uyarılara rağmen mimoza ağaçlarına zarar verenler hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca gerekli cezai işlem uygulayacağını duyurdu.

Bahar aylarında açan sarı çiçekleri ve etrafa hoş bir koku yayan Adalar’ın simgesi mimoza ağaçlarının dalları koparılarak sokaklarda satılmasına karşı birleşen Adalılar, “Mimoza vazoda küser oysa dalında herkese gülümser” sloganı ile herkesi mimoza ağaçlarını korumaya çağırıyor.

Neredeyse her yıl gerçekleşen ağaç katliamını engellemek için çalışan gönüllüler, Kaymakamlık, Adalar Belediyesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin ardından kendi olanaklarıyla bastırdıkları broşürler ve sosyal medyadaki paylaşımlarla konuya dikkati çekmeye çalışıyor.

“Mimoza ağaçlarını görmeyenler çiçekleri satın alıyor”

İnsanların çoğu mimozaların nereden ve hangi koşullarda getirildiğini bilmeden çiçekleri satın aldıklarını belirten Kent, kampanyayla bu konuda da bir bilinç oluşturmak istediklerini belirtti.

Mimozaları satın alanlara seslenen Kent, şunları söyledi:

“O mest eden kokusunun eşliğinde kimse mimozaların nasıl koparıldığını, koparılırken kırılgan dallarının ne hale geldiğini düşünmüyor. Çiçek açar açmaz korsan çiçekçiler tarafından hoyratça dalları kırılan ağaç küsüyor, bir daha da çiçek açmıyor, kuruyor. Sabahın en erken saatlerinde ya da akşamüzeri alacasında nazlı nazlı dalında salınan mis kokulu mimozalar, hoyratlıkla dalları kırılıp yağmalanarak, üç kuruşa satılmak üzere simsiyah torbalara, kirli çuvallara, arabalara dolduruluyor. Yoluna yoluna sakat bırakılan mimoza ağaçlarını görmeyenler de bu nazlı çiçekleri demet demet satın alıyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin