Adalar’da kurban satış yeri nerede? Kesim yeri nerede ve kaç liraya kesim yapılacak?

A06B3736-BC3A-4ACD-8F1B-2CCC06948E82
Daha Fazla Göster

Adalar Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kurban satış yerlerinde hizmetlerin aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan önderliğinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Feramis Çiftçi’nin gözetiminde, kontrollerde azami dikkat gösteriliyor, bayram öncesinde kurban kontrol ve denetiminde ilçe emniyet müdürlükleri ve belediye zabıtası ile sıkı iş birliği ve koordinasyon sağlanarak denetim sayılarının artırıldı.

KURBAN KESİM ÜCRETİ NE KADAR


Bu kapsamda Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan başkanlığında Kurban Hizmet komisyonu kuruldu.
Toplantıda alınan kararlara göre, Kesim ücreti olarak kesimi gerçekleştiren görevliye büyükbaş hayvanlar için 7.700TL, küçükbaş hayvanlar için 1.100. TL kesim ücreti verilmesi kararlaştırıldı. Kurban kesim işlemleri için Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün 0216 382 33 82 (Dahili) 315 nolu telefonundan randevu alınacak.

KURBAN SATIŞ YERLERİ NEREDE?

Adalar İlçesi Kurban Hizmetleri komisyonu tarafından Adalarda Kurban Satış yerleri, Büyükada-Maden Mahallesi Ayanikola Mevkii, Yılmaz Türk Cd. ve Heybeliada-Ayyıldız Cadde sonu eski At Meydanı olarak tespit edildi.

KURBAN KESİM YERLERİ NEREDE?

Kurban kesim yerleri ise, Büyükada Maden Mahallesi Ayanikola Belediye Atölyesi olarak belirlendi. Diğer Adalarda Kurban Kesim yeri olmayacak.

Kendi bahçesinde veya özel mülkünde küçükbaş kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere dini ve hijyenik şartlara uyarak, hayvana eziyet vermeden kesmelerine müsaade edilecek ancak özel mülkiyetlerin yola bakan kesimlerinde, cadde, sokak ve parklarda kısaca halkı rahatsız edebilecek yerlerde kurban kesilmesine izin verilmeyecek.

2023 yılı kurban tebliği doğrultusunda kesim yerlerinde kesim yapacakların (Kasaplık belgesi veya kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kurslarından alınmış kurs bitirme belgesi olması gerekiyor.

Adalar'da kurban satış yeri nedere? Kesim yeri nedere? Kaç liraya kesim yapılacak?

Kurban satışı yapanlardan Adaya gelmeden denetim yapılması ve satış taahhütnamesi alınacak ayrıca gebe ve damızlık niteliği taşıyan hayvanlar Adalara alınmayacak.Kurbanlık olarak getirilecek küçük ve büyükbaş hayvanlardan ise sağlık sertifikası olmayanlar Adalara alınmayacak.

Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atıklar, kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmeyip, hayvanların çıkaramayacağı derinlikte çukurlara gömülecek.

Kurban derileri, Camilere ve sokaklara bırakılmayacak. Kurban kesim yeri olan “Büyükada Belediye Atölyesinde” Türkiye Diyanet Vakfı adına Müftülüğün görevlendirdiği personeller tarafından toplanacak; bu kararların belediye hoparlörlerinden ve camilerde hutbelerden halka duyurulacak; ayrıca toplanan derilerin tabakhaneye götürmek için belediye tarafından araç tahsis edilecek.

2023 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu ve 2023 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin 19. maddesinde belirtilen cezai işlemlerin uygulanacak.

Vatandaşlar, Kurbanlık Hayvanların tür, ırk, cinsiyet, doğum tarih bilgilerinin, Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarım Cebimde” isimli küpe sorgulama mobil uygulaması üzerinden yaş bilgilerinin sorgulanabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin