Adaların en büyük sorunu sonunda çözülüyor!

AD915C23-1A25-451C-89F6-93570D4F4005
Daha Fazla Göster

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Adalar’da imar problemini çözüyoruz ve bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi kalmayacak. Sorunu kökten çözmüş olacağız, Adalar için, İstanbul için, sizler için, hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Büyükada’da bir dizi program gerçekleştirdi.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, ben Adalar’da yaşayan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Adalar’ı hep birlikte yeşil doğasıyla, mavi sularıyla, özgün mimarisiyle koruyup istikbale taşıyacağız. Şimdi”ADALAR ÇOK DAHA FAZLASINI HAK EDİYOR’’

Bakan Kurum, şunları kaydetti: “Tabi, sadece bu kadar hizmetle gelmek bize yakışmaz. Adalar çok daha fazlasını hak ediyor.


Bir: 9 ada ve 5 mahallemizde mülkiyet sorunlarına ilişkin tapu ve kadastro sicillerinde gerekli düzenlemeleri ve güncellemeleri yaptık. Burada tapu sorununu ve uyuşmazlıkları çözdük. Hayırlı olsun.


İki: Balıkların geçtiği noktalara kurulan dalyanlardan vatandaşlarımız şikayetçiydi. Hemen harekete geçtik Burgazada ve Büyükada’daki dalyan alanlarını kaldırdık. Buralarda rahatlıkla balıkçılık yapabilirsiniz.


Üç: Adalar’ın eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyoruz. Büyükada’da Şehit Murat Yüksel İlkokulunu ve Kınalıada’da Mehmetçik İlkokulunu afetlere karşı dirençli hale getirip gençlerimize hizmetlerimizi sunuyoruz, sizlere kazandırıyoruz. Büyükada’da bin öğrenci kapasiteli 125. Yıl İlköğretim Okulumuzun inşaatı da son sürat devam ediyor. Yavrularımıza, evlatlarımıza, miniklerimize söz 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz.

Dört: Kınalıada’daki sağlık ocağımızı bir ay içerisinde Büyükada’daki kapalı spor salonumuzu Ağustos ayında sizlere kazandırıyoruz.


Beş: Adalar deyince akla deniz ve iskele gelir. Yük taşımacılığı yapan esnafımızın bizden talepleri olmuştu. Onların iskele müracaatlarını sonuçlandırdık. Böylelikle Adalar’a değer katmaya devam edeceğiz.


Altı: Gençlerimizin spor yapabilmesi için arazi devir teslim sürecimiz tamamlandı. İnşallah bu yıl içerisinde ‘hep kardeşliğin kazanacağı’ futbol sahamız hizmetinizde olacak.’’


“Yedi: Kınalı Ada, Burgazada ve Heybeliada’ya ekonomi ve istihdam açısından büyük değer katacak su ürünleri kooperatiflerimizin kiralama süreçlerini tamamlayarak balıkçı esnafımızın dört gözle beklediği sorunu çözdük.

Sekiz: Kınalı Ada’nın uzun süreli su ihtiyacına cevap verebilecek hijyen şartlarına uygun paslanmaz çelikten su depomuz hazır.


Dokuz: Büyükada ve Tavşan Adası arasını koruma alanı ilan ederek Marmara Denizi’nde lamba avcılığının yasaklanması ve doğal yaşamın yapay resiflerle desteklenmesi projelerini yürüterek Adalar’ın maviliklerini ve canlılarını güvence altına almıştık. Tabi koruma alanını genişletilmesi ile ilgili sürecimiz devam ediyor. Sizlerin de talepleri var. Biz de ilgili tüm kurullarımızla üzerinde çalışıyoruz. Adalar’ı bir bütün olarak mavilikleriyle, yeşillikleriyle, doğal güzellikleriyle istikbale taşıyacağız.


On: Büyükada’da Emlak Konut eliyle Hacı Ali Osman Var Camii’ni hizmete hazır hale getirdik. İskeleye 400 metre mesafedeki iki katlı olarak, modern mimariyle inşa ettiğimiz camimiz, hayırlı, uğurlu olsun.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin