Anayasa Mahkemesi Sivriada’daki Yapılaşmaya “Dur” dedi

Sivriada
Daha Fazla Göster
Anayasa Mahkemesi (AYM), Sivriada’daki yapılaşmaya ve doğa tahribatına aldığı kararla ‘Dur’ dedi.

Danıştay 6. Dairesi’nin Sivriada ve Yassıada’nın imara açılması konusunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı. Yapılan başvuru sonucunda Anayasa Mahkemesi, 3 Nisan 2013 tarihli 6456 sayılı yasayı incelemeye aldı. İnceleme sonucunda 6456 sayılı torba yasanın 27. maddesinin ikinci fıkrasının Anayasaya aykırı olduğu için iptal etti.

Böylece Resmi Gazete’de 24 Temmuz 2019 tarihli 30841 sayılı nüshasında yer alan kararı, Sivriada’nın koruma yasalarına ve SİT alanı kararına tabi koruma kararlarının kalkmasına dönük kararın iptaline karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, karar gerekçesinde, devletin kıyıları ve çevreyi korumakla hükümlü olduğunu belirterek, Sivriada’nın yapılaşmaya açılmasının geri dönülemez doğa tahribatına neden olacağını belirtti.

Bu karar, Sivriada’daki şantiye kurma işleminin, liman ve taşocağında yaratılan ve çevreye zarar verilen her türlü çalışmanın sonlandırılması anlamına geliyor.

Ayrıca gerek Sivriada gerekse Yassıada’da yapılan ve yapılmak istenen yapılaşmanın Anayasa’ya aykırı suç olduğunu gösteriyor.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin