Büyükada’da ruam nedeniyle ölen atlar yıl döneminde anıldı

at
Daha Fazla Göster

Büyükada’da ruam hastalığına yakalandıkları nedeniyle itilaf eden atlar yıl döneminde anıldı.

Adaların Atları Platformu’nun yaptığı açıklamalara göre sadece bir yılda 708 at önlenebilir nedenlerle öldü. Atlar, gömüldükleri yerde, Büyükada Aya Nikola mevkiinde 1. yılında anıldı.

Adaların Atları Platformu üyeleri ve hayvan hakları savunucularının katıldığı anmada, “Kalan 100 kadar at hâlâ hapis, hayatları tehlikede” denildi.

Son 1 yılda Ruam iddiasıyla öldürülen 105 at ve getirilen kötü şartlar ile en az 708 at, yani toplam 813 at, tamamen önlenebilir nedenlerden hayatını kaybettiğini belirten Adaların Atları Platformu, ölen atları gömüldükleri yerde andı.

Adaların Atları Platformunu temsilen konuşan Prof. Dr. Ayşe Erzan yaptığı açıklamada;

”Kamuoyu faytonu kaldırmanın atları kurtaracağı algısı ile kasıtlı olarak yanlış yönlendirildi.

Atları önemseme ve kurtarma iddiasındaki hayvanseverler ve hayvan hakları örgütlerinin büyük bölümü süreci takip etmediler, atların halini merak etmediler. Atların içinde bulunduğu durumun vahametine dair bizlerin tüm uyarı ve çağrılarımıza rağmen atlar terk edildi.

Atların ahırlara hapsedilmesi, kötü şartlarda tutulması ve buna bağlı ölümlerden İstanbul Valiliği, Adalar Kaymakamlığı, Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi birinci derecede sorumludur. İBB yetkilileri tüm bunlara ek olarak, atların iyi durumda olduğu şeklinde asılsız haber, beyan ve videolarla kendilerine duyulan güven istismar ederek halkı yanıltmaktan, 818 at ve 27 tayın hiçbir denetim olmadan ülkenin dört yanına gönderilmesinden de sorumludur.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin