Büyükada’ya “ekoturizm için seyir terasları” ve “verici kuleler” inşa ediliyor!

ekoturizm
Daha Fazla Göster

Tarım ve Orman Bakanlığı görev alanında olan Büyükada’ya Ekoturizm Yolu Projesi geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “ekoturizm için seyir terasları” ve “verici kuleler” inşa ediliyor.

Büyükada Ekoturizm Yolu Projesi

Adalar Kaykamamlığı’nın 02.11.2020 tarihinde ”Büyükada’mıza Ekoturizm Yolu Projesi” başlığı ile kamuoyuna duyurduğu açıklama şöyle:

Orman Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, Adalar İşletme Şefliği görev alanında olan Büyükadamıza Ekoturizm Yolu Projesi Geliyor!

Ekoturizm, çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen, doğal ortamın sürdürülebilirliğini sağlayan ve yerel halkın sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayan turizm türü olarak tanımlanabilir. Doğa yürüyüş parkurları ve bisiklet parkurları ise ekoturizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Büyükadamız için hazırlanan ekoturizm planında; adanın doğal ve kültürel kaynaklarının sürdürülebilirliği esas alınarak hazırlanmış olup, çevreye verilebilecek zararların minimize edilerek en verimli şekilde kullanıcı taleplerinin karşılanabileceği güzergâh seçilerek planlama yapılmıştır.

Planlama dâhilinde içinde seyir terası, yağmur barınağı, yönlendirme tabelaları, ara mesafe tabelaları bulunmaktadır. İnsanları gideceği yöne direkt yönlendirmek, yürüdüğü mesafe hakkında bilgilendirmek ve ada ile ilgili bilgilendirtmektir Bütün imalatlar ahşap olup yalnızca ahşap dikmelerin ankraj noktalarında 50*50*50 cm ebadında beton bulunmaktadır.

Toplam 54 adet ahşap dikme için ankraj betonu vardır. Çalışmaya 02.10.2020 tarihinde başlanmış olup 30.11.2020 tarihine kadar sonlanacaktır.

Adalılar Durumdan Endişeli!

Dünya Mirası Adalar topluluğu sosyal medyadan yaptığı bu paylaşımda adalı vatandaşlar ile beraber projeye tepki gösterdi. Henüz daha Adalar Belediyesinin konuyla ilgili haberi ve tepkisi olduğu bilinmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin