Heybeliada’da Orman Yangını

yangın
Daha Fazla Göster

Heybeliada’da Aşıklar Yolu mevkindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangın büyük telaş yarattı.

Haber verilmesinin ardından bölgeye Heybeliada ve Anadolu Yakası’ndan çok sayıda itfaiye ekibi, helikopter ve denizden müdahale gemisi sevk edildi. Yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz ve 40 personel müdahale ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın bölgesine gidiyor.

Erdem Gül: Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin

Erdem Gül, “Bir haftada üçüncü yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerini kullandı. Adalar Belediyesi ayrıca yangına müdahalede yardım için anonslar yaptı.

İstanbul Valiliğinden Heybeliada’da Aşıklar Yolu mevkindeki ormanlık alanda iki farklı noktada çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Adalar ilçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin