İBB: Adalar’daki Akülü Araçlar Toplanacak

akülü araç
Daha Fazla Göster

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Ekim 2021 tarihine kadar UKOME yönergesinde yer alan şartları taşımayan akülü araçların toplanacağını bildirdi.

Özelikle Adalar ilçesinde vatandaşların kullandığı akülü araçlar, büyük sorunlara sebebiyet veriyordu. Hız sınırlarının aşınması sonucu yaşanan kazalar, yayaların geçiş güzergahında kullanılan akülü araçlar ve park sorunu gibi sebebiyetler Adalı sakinleri rahatsız ediyordu.

Adalar’daki Akülü Araçlar Toplanacak

Adalı sakinlerin huzuru ve güvenliğini sağlamak, akülü araç trafiğini güvenli hale getirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), birtakım önlemler aldı. Buna göre, UKOME’nin 2021/4-4 sayılı yönergesinde yer alan şartları taşımayan akülü araçların kullanılmasına izin verilmeyecek. 5 Ekim’e kadar süre verilen şartları taşımayan vatandaşların akülü araçları, Adalar İlçesi’nden toplatılacak. Engelliler için özel tahsis edilmiş, manuel ya da elektrikli araçlar bu yönerge kapsam dışıdır.

İBB’nin kamuoyuna yaptığı açıklamada:

”03.06.2021 tarih ve 2021/4-4 sayılı UKOME yönergesindeki şartları taşımayan tüm akülü araçların faaliyetleri 5 Ekim 2021 tarihinden itibaren sonlanacaktır. İlgili şartları taşımayan akülü araç sahiplerinin, araçlarını 5 Ekim’e kadar Adalar ilçesi dışına çıkarması rica olur. 5 Ekim’den itibaren yönerge kriterlerini taşımayan sağlamayan tüm akülü araçlar toplanacaktır.”

Adalar ilçesinde; Bireysel Elektrikli Araç kullanmak isteyen kişilerde aranan şartlar:

  • Adalar ilçesinde ikamet etmesi gerekiyor. Daimi adres Adalar ilçesi olmalı, ikincil adres olarak Adalar yazılsa bile kabul edilmeyecek.
  • 66 Yaşından Gün Almak
  • Uygun Sürücü Belgesine Sahip Olmak
4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
8
sinirli
Sinirli
9
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin