İmamoğlu: Adalar’daki elektrikli araçlar ile ilgili sorun çözüldü

elektrikli araç
Daha Fazla Göster

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kitapçısı’nda “Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk” kitabının tanıtımı sonrasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalar’da kullanılacak elektrikli araçlarla ilgili yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine, “Sayın Soylu ‘ya teşekkür ediyorum. Sürece katkı sunmak adına, telefonla katılıp bu sürece ciddi bir katkı sunması ve böyle bir sorunun çözülmesine dönük bir ilgi göstermesi nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımız beni mutlu etmiştir. Yeni araçları konuştuk. Hem Sayın İçişleri Bakanına hem Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattım. Yeni araçların geçici hizmet vermesi konusunda karar birliğine vardık. Ada’ya mahsus yerli bir elektrikli araç üretimi konusunda da karar birliğine vardık” cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANI SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNDU

İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalar’da krize dönen elektrikli araçlarla ilgili yaptığı görüşmeye ilişkin soru üzerine de; görüşmeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telefonla katılarak sorunun çözülmesine katkı sunduğunu söyledi. İmamoğlu şunları söyledi:

“Sonuç çıktı. UKOME’de kararlar alınacak. Bir takım destekleyici, sıkıntıları giderici kararlar alınacak. Sayın İçişleri Bakanımızla iki saati aşkın bir toplantı yaptık. Hem bizden hem İstanbul Valiliğinden hem Bakanlıktan, bakan yardımcısı da dahil olmak üzere yetkililer katıldı. Çözüm arayışı psikolojisi ile orada oturmak ve bir arada bu çalışmayı yapmak beni çok mutlu etmiştir. Sayın Soylu ‘ya teşekkür ediyorum. Sürece katkı sunmak adına, telefonla dahi olarak sürece ciddi bir katkı sunması ve böyle bir sorunun çözülmesine dönük bir ilgi göstermesi nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın beni mutlu etmiştir.

Elektrikli Araçlar Geçici Olarak Hizmet Vermeye Başlayacak

Yeni araçları konuştuk. Faytonların gittiğini, Türkiye’nin farklı yerlerine hizmet vermek adına dağıldığını, hem Sayın İçişleri Bakanı’na hem Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattım. Yeni araçların geçici hizmet vermesi konusunda karar birliğine vardık. Ada’ya mahsus yerli bir elektrikli araç üretimi konusunda da karar birliğine vardık. Vatandaşımız da içine katan Ar-Ge çalışmalarına da başladık. Yakında kamuoyunu bilgilendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli Araçların Yolcu Taşımaya Başlaması Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüme yönelik talimatı doğrultusunda, taraflar ertesi gün detayları görüştü. Bu görüşmelerin ardından, Adalar’da önümüzdeki hafta elektrikli araçların yolcu taşımaya başlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin