Martha Koyu İhale Yoluyla Özel İşletmelere Açılıyor

E3C352B0-AAEE-4D8D-B221-8690AE2757C2
Daha Fazla Göster

Burgazada’daki Martha Koyu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma usulüyle özel işletmelere kiralanacak.

Martha Koyu’nun muammen bedeli 17.500 TL olarak belirlendi. Birinci derecede doğal sit alanı ilan edilen, halkın ücretsiz denize girebildiği, kamp yapabildiği Martha Koyu, 27 Ağustos’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Turistik tesis yapımı, restaurant ve çay bahçesi yapımı” gerekçesiyle kiralanması amacıyla ihalesi yayınlandı.

İhale 15 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Kiralanacak alan koyu içine alarak Kalpakazankaya’ya kadar uzanan 56 dönümlük alanı kapsıyor.

Martha Koyu, doğal ekosistem açısından önem teşkil ediyor. Martha Koyu’nda deniz çayırları yetişiyor. Deniz çayırları, denizde yaşayan canlılar için yaşam alanı açıyor. Deniz partiküllerini ortadan kaldırıyor. Güneş ışığının geçirgenliğini arttırıyor.

Koyun doğal ve kültürel ortamının korunması için mücadele eden Martha Koyu Dayanışması, Martha Koyu’nun özel işletmeye kiralanması, Koy’un doğal ekosistemini bozacağını, halkın kıyılardan ve koylardan ücretsiz faydalanma hakkını elinden alınarak, ücretli hale getireleceğini belirtti. İhaleye karşı hukuki mücadelenin ve Koy’un doğal ekosistemini, kültürel ortamının korumaya dönük mücadelelerinin süreceğini bildirdiler.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin