Kınalıada’da Korkutan Yıkım

6A03D6D4-C425-45DE-8DBC-4616BBCD027F
Daha Fazla Göster

Kınalıada’da beklenmedik anda bir binanın balkonları üst üste çöktü.

Olay dün sabah saatlerinde Kınalıada Çınar Sokak’ta yaşandı. Bilinmeyen bir sebeple, birdenbire binanın balkonları çöktü.

Yıldız Emlak Kınalıada’dan aldığımız bilgiye göre olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

Adalar Tehlikede

Beklenen İstanbul Depremi ve yaşanan depremler, Adalar’daki konutların dayanıklılığını da sorgular duruma getirdi.

Adalar’daki konutların yüzde 80’inin eski olduğu biliniyor. Bir an önce acilen iptal edilen imar planın devreye sokularak, eski binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Öne Çıkan Yorumlar

  1. Avatar
    4 sene önce

    Adalar saglam kimsenin şüphesi olmasın balkon olayı araştırılsın

  2. Avatar
    4 sene önce

    Ada binaları yeterince saglam 2 deprem yaşadı herhangi bir hasar meydana gelmedi bu balkon olayı adaların imara acılması bahanesi olmasın balkon olayı araştırılsın depremde adaların çökmesi halinde şehirde taş taş üstünde kalmaması demektir Adalar kesinlikle saglam

3 Yorum

  1. Avatar
    4 sene önce

    Ada binaları yeterince saglam 2 deprem yaşadı herhangi bir hasar meydana gelmedi bu balkon olayı adaların imara acılması bahanesi olmasın balkon olayı araştırılsın depremde adaların çökmesi halinde şehirde taş taş üstünde kalmaması demektir Adalar kesinlikle saglam

  2. Avatar
    4 sene önce

    Adalar saglam kimsenin şüphesi olmasın balkon olayı araştırılsın

  3. Avatar

    Bina sakinlerine geçmiş olsun diyorum, iyiki havalar biraz serin de balkonlardan el ayak çekildi yoksa facia olabilirdi.
    Beklenen depremin, kuzey Anadolu fay hattının kırılmamış kolunun uzantısı olarak Marmara denizinden ve Adaların altından geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Yanı sıra Adaların kayalık yapısı ile şehrin sağlam yerlerinden olduğunu da yapılan toplantılardaki uzman söyleşilerinden biliyoruz.! Ancak çocukların taktığı adıyla “Deprem dede” diye anılan Kandilli rasathanesi eski müdürü rahmetli Ahmet Mete Işıkara ‘nın “deprem değil, bina öldürür ” özlü sözünün doğruluğunu 1999 depreminde gördüğümüz gibi, bu balkon olayında da çok net olarak görmekteyiz. Muhtemelen balkon yapımında teknik bir hata var. Ve öldüren de işte bu teknik hata.lar.
    Tabi teknik hata derken; burada proje uygulamasında denetim sistemi iyi çalışmadığı için, binayı yaptıran her kimse ( özel şahıs ya da müteahhit) daha ucuza mâl olsun diye eksik ve kalitesiz malzeme kullanarak gerçek projeyi by-pas etmiş olabilir ki deprem olmadan bile sonuç karşımıza bu vahim ve çoğu da facia tablolar olarak çıkar.
    Her ne kadar Adaların yapısı sağlam olsa da binalarımızdan da o kadar emin miyiz bilmiyorum. Ve ne yazık ki Adada belediye dahil, binaların sağlamlığını ölçtürebileceğimiz bir kurum yokmuş, O nedenle kişisel olarak önlemlerimizi almalıyız, zira görünen o ki, resmi makamların bizim için yaptığı en büyük hazırlık; yalnızca, hiçbir zaruri ihtiyacımızı bile gideremiyeceğimiz toplanma alanları tesbit etmiş olmak . Aklın yolu birdir, zaten bizler de mevcut açık alanlarda toplanmayı biliriz de oralara en azından gerektiğinde konulabilecek portatif wc ler için alt yapılar hazırlanabilir. Ama biz Adalılar olarak yine de onca yapılaşmaya rağmen şanslı sayılırız . Medyada gördüklerimiz kadarıyla , şehirdeki alanların, buradaki evlerin bahçesinden bile küçük. Bizim yapacağımız, mutlaka kendimizi deprem anında neler yapacağımız konusunda eğitmek olacaktır. Resmi olarak eğitim verileceği söylense de onu beklemeden bizler, özellikle internetten bu konuda çok yararlanabilir, kendimizi eğitebiliriz., olayı olabilecek en az zararla atlatabiliriz . Zaten aynı anda resmi kurumların herkese ulaşabilmesi de imkansız. olduğundan üstelik bir de bizim deniz aşırı konumumuz bunu zaruri olarak yapmamızı gerektir. Dilerim beklenen deprem, gerektiği kadar enerjisini boşaltmış olsun , tahmin edilenlerin altında gerçekleşsin ve bizi uyku gibi bir anda yakalamasın ki hep birlikte sağ olarak olayı atlatabilelim.

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin