Adalar Belediyesi yönetimi düşme noktasına geldi!

Adalar Belediyesi
Daha Fazla Göster

Adalar Belediyesi çeşitli bankalardan aldığı 6 milyon TL’den fazla borcun hesabını 2020 yılı kesin hesabını veremedi.

Adalar Belediye Meclisi’nin 21 Mayıs günü gerçekleştirilen oturumunda ilginç bir oylama gerçekleştirildi. Adalar Belediyesi’nin 2020 yılı kesin hesabına ilişkin teklif 3 CHP’li, 3 AK Partili, 1 DSP’li meclis üyesi ret verdi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile birlikte 12 meclis üyesinin bulunduğu Adalar’da 7 ret ile belediye yönetimi düşme noktasına geldi.

Adalar’da CHP Grubunda Anlaşmazlık!

Oylamada CHP’li Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP’li meclis üyeleri  Engin Çelik,  Haluk Salih Derman,  Rıza Çiftçioğlu, Metin Önal kabul oyu kullandı.

3 CHP’li meclis üyesi  Mehmet Dündar Tıraş,  Nesrin Karanfil ve Fatma Bucak, 3 AKP’li meclis üyesi Kemal Türkyılmaz, İsmail Hakkı Durmuş, Nesrin Deriş ve DSP’li meclis üyesi Muzaffer Yıldırım ile birlikte ret oyu kullandı.

6 Milyon TL Nerede?

Adalar Belediyesi Kesin Hesabına ret oyu veren CHP’li meclis üyeleri, neden ret kararı verdiklerine ilişkin yaptığı açıklamada: “Öncelikle amacımız meclis çalışmalarını sekteye uğratmak ve geciktirmek değildir. Gerçekleşen gelir ve gider arasında 5 milyon 400 TL olmasına rağmen 2020 yılı giderlerinin 11 milyon 185 bin TL’lik kısmının ödenmediği ayrıca SGK vergi ödemelerinin yapılmadığı anlaşılmıştır. 2021 yılına devrettiği görülmektedir. Oysa gelir ve gider arasındaki fark 5 milyon 400 TL’dir. 2020 yılı içerisinde borçlanma yetkisi verildiği düşünülürse gelirlerin nereye harcandığı belli değildir. Bu sebepten kesin hesap tasarısı bu haliyle uygun görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

Adalar Belediyesi Kesin Hesabına ret oyu veren CHP’li meclis üyeleri giderler arasındaki 6 milyon TL’nin de nerede kullanıldığını sordu.

Adalar Belediyesi’ne Kayyum Atanabilir!

Olağanüstü meclis oturumunda da kesin hesabın reddedilmesi durumunda ilk önce Sayıştay denetimine girecek, eğer bütçenin retti doğruysa, ret oyu salt çoğunluğu ile verildiği için ardından da İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı Erdem Gül’ün görevden alınarak yerine kayyum atanması beklenecek.

Erdem Gül: “Kişisel Çekişme Var”

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül parti içindeki anlaşmazlığının nedenini Sözcü Gazetesine yaptığı açıklamada: “Bir yılın sonunda siyasi belediye başkan yardımcısını değiştirdik. Başkan yardımcısını değiştirip yerine yenisini getirdiğimiz günden beri bu 3 meclis üyesi belediye yönetimi olarak ne getirirsek bakmadan ret veriyorlar AKP ile birlikte. Hatta AKP ile birlikte aynı metnin altına imza atıp yönetime dilekçe veriyorlar” ifadelerini kullandı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin