Adalar’da “deniz salyası” etkisini sürdürüyor

deniz salyası
Daha Fazla Göster

Adalar ilçesinde deniz salyası etkisini sürdürüyor. Adalar kıyılarında su yüzeyinde deniz salyasından (müsilaj) kaynaklı beyaz tabaka oluştu.

Adalar ilçesi kıyılarında görülmeye başlayan müsilaj (salya) tehlikesine karşı İstanbul Büyükşehir Belediye ekiplerince çalışmalara başlandı. Deniz süpürge aracıyla yapılan çalışmalarda deniz yüzeyinde biriken müsilaj süpürülerek etkisini azaltılması amaçlanıyor.

Adalılar Durumdan Rahatsız!

Adalı vatandaşlar durumdan rahatsız olmuş durumda. Sahilde yürümek isteyen vatandaşları deniz salyası nedeniyle kötü görüntüsü dışında kokusu da epey rahatsız ediyor. Sadece Adalar ilçesinde değil aylardır Marmara Denizi’nde de deniz salyası görülüyor.

Adalı vatandaşlar ”eskiye göre çok yoktu son zamanlarda daha fazla deniz salyası görülmeye başladı.” görüşünü belirtiyorlar. Kısa süre içinde yaz mevsiminin gelmesiyle Adalar’da deniz saylasının tamamen kalkacağı tahmin ediliyor.

Deniz Salyası Nedir?

Deniz Salyası mevsimsel olarak her yıl bahar aylarında rutin olarak gerçekleşen bir doğal olaydır. Deniz sıcaklığının yükselmesi ile aynı zamanda hava sıcaklığın yükselmesiyle artan bakteriler sonucunda oluşuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin