Büyükada’da Ekoturizm Yolu Projesi faaliyete geçti

Ekoturizm
Daha Fazla Göster

Orman Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü, Adalar İşletme Şefliği görev alanında olan “Ekoturizm Projesi“ Büyükada’da tamamlanarak faaliyete geçti.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gazetecilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikle, ekoturizm’de Türkiye’nin yerinin daha artırılması, salgın döneminde ülkemizin daha sağlıklı ortamlarda tatil yapabilmesi için orman varlıklarının tanıtılması amaçlanıyor.

Ekoturizm, çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen, doğal ortamın sürdürülebilirliğini sağlayan ve yerel halkın sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayan turizm türü olarak tanımlanabilir. Doğa yürüyüş parkurları ve bisiklet parkurları ise ekoturizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yere sahip.

Orman Genel Müdürlüğünce Büyükada sahilinde başlayan etkinlikte, Adaların doğal güzellikler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Doğa yürüyüşü yapılarak, çam kese böcekleri, kuş evleri, arılar ve sülenler hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Büyükada Adakule mevkisinde bulunan Büyükada Yangın Gözetleme Kulesi’ne de çıkan katılımcılar, civarda bulunan çöpleri topladılar ve Büyükada Ekoturizm Alanının tanıtımın etkinliğinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Planlama kapsamında içinde seyir terası, yağmur barınağı, yönlendirme tabelaları, ara mesafe tabelaları bulunmakta. Amaç insanları gideceği yöne direkt yönlendirmek, yürüdüğü mesafe hakkında bilgilendirmek ve ada ile ilgili bilgilendirmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin