Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne Alınıyor

Adalar
Daha Fazla Göster

Adalar ilçesi özel çevre koruma bölgesi ilan ediliyor. Adalar ilçesinin Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cumhurbaşkanı’na sunmak üzere teklif hazırladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan teklife göre Marmara Denizi’nin sınırları içerisinde yer alan Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi(ÖÇKB) ilan edilecek. Teklife göre “ÖÇKB alanı şimdilik Haliç, Boğazlar, Heybeliada, Büyükada, Kınalıada, Burgazada, Sedefadası gibi Prens Adalarının dahil olduğu takım adaların da bulunduğu deniz içi sınırları kapsıyor. Bu sınırlar dahilinde, kıyı kenar çizgisine kadar tüm enerji, ulaştırma, imar faaliyetleri bakanlık iznine tabi olacak. Bundan sonra deniz içindeki bu sınırlar, kirlilik tespiti yapıldıkça, karaya doğru uzanacak. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasından ardından kazanılmış haklar korunsa da imar planları duracak”

Hazırlanan Teklif 3 Aşamalı Olacak!

Özel Çevre Koruma Bölgesi(ÖÇKB), Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli kıyı çizgisine kadar 1 milyon 224 bin hektarlık alanı kapsıyor. Bu teklifle amaç, Marmara Denizi’ndeki musilaja karşı önlem almak.

İlk başta Marmara Denizi’nin biyoçeşitliliği belirlenecek. Canlıların üreme sahaları tespit edilecek. Daha sonra biyoçeşitliliğin ve canlıların üreme sahalarının olduğu alanlar korumaya alınıp, çevre kirliliğine karşı mücadele başlatılacak. Hassas olan bölgelerde deniz trafiğine, enerji nakil, imar faaliyetlerine izin verilmeyecek.


Teklif Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK ve sivil toplum örgütleriyle yürüttüğü çalışma sonucunda hazırlanan teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Teklif, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen 19. bölge olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin