Adalar’da Akülü Araç Kullanımına Kısıtlama Getirildi

Akülü Araç
Daha Fazla Göster

UKOME kararıyla, Adalar’da kullanımına yasak olan yerlerde akülü araçların kullanılması durumunda ceza yaptırımı uygulanacak.

Yazın gelmesiyle birlikte Adalar’ın nüfusu da artmaktadır. Buna bağlı olarak akülü araç kullanımı da çoğalmaktadır. Ruhsatsız ve bilinçsiz kullanımdan dolayı akülü araçlardan kaynaklı kaza ve sorunlar yaşanmaktadır. Adalar sakinleri bu durumdan oldukça şikayetçi.

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; UKOME kararıyla kazalardan kaynaklı ölüm ve yaralanmaları engellemek ve şikayetleri gidermek amacıyla yasak olan bölgelerde akülü araç kullanımına izin verilmeyecek. Yasak olan bölgelerde kullanan şahısların akülü araçlarına el konulacak ve para cezası uygulanacak.

Akülü araç kullanımı yasak olan bölgeler şunlardır:
Büyükada

Gülistan Caddesi, Çınar Caddesi, 23 Nisan Caddesi (Şehit Recep Koç Caddesi ile Çınar Caddesi arası), Büyükada İskele Caddesi, Çiçek Yalı Sokak, Lonca Sokak, Kıvılcım Sokak, Gündüzbey Sokak, Fenerbahçeli Lefter Sokak, Liman Sokak, Özdemir Sokak, Zağnospaşa caddesi (Yel Üfürdü Sokak ile Kıvılcım Sokak arası), Halikarnas Sokak, Oltacı Sokak, Güldalı Sokak, İsa Çelebi sokak, Eğri Sokak, Tümay Sokak, Çınar Meydanı Sokak, Altınordu Sokak (Yel Üfürdü Sokak ile Şehit Recep Koç Caddesi arası), Yel Üfürdü Sokak (Gülistan Caddesi ile Altınordu Sokak arası)

Heybeliada

Rıhtım Caddesi, Ayyıldız Caddesi (Kışlaardı Sokak ile Heybeli Mektebi Sokak arası), Kışlaardı Sokak (Rıhtım Caddesi ile Ayyıldız Caddesi arası), İşgüzar Sokak (Ayyıldız Sokak ile Bulut Sokak arası)

Burgazada

Gezinti caddesi (Yalı Caddesi ile No:39 arası), Çarşı caddesi (Gezinti Caddesi ile Köykahya Sokak arası),Cami Sokak

Kınalıada

Sahilhaneler Sokak (Kınalıçarşı Caddesi ile Sakibey arası), Kınalı Çarşı Caddesi (Ferit Tüzün Sokak ile Alsancak Caddesi arası), Alsancak Caddesi (Kınalıçarşı Caddesi ile Bahçeli Sokak arası), İskele caddesi (Alsancak Caddesi ile Başar Acarlı Caddesi arası)

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin