Doğa Dostu Araslar Burgazada Kıyılarını Atıklardan Kurtardı

Doğa Dostu Araslar
Daha Fazla Göster
Burgazada sahil kıyısı, “Doğa Dostu Araslar” sayesinde atıkların yol açtığı kirlilik ve doğaya verdiği zarardan kurtuldu.

Dünyamız her geçen gün insan kaynaklı sebeplerden ötürü kirleniyor. Özellikle atıkların imha edilmemesi veya geri dönüşüme kazandırılmadığı için doğanın ekosisteminde tahribata yol açmakta. Bu zarar ve tahribata yol açan ise biz insanlarız. Bu tahribatı önleyecek olan ise yine biz insanlarız. Bu düşünceden hareketle Aras Kargo’nun öncülüğünde kurulan ” Doğa Dostu Araslar” Türkiye’nin çeşitli kıyılarında atık toplama ve temizleme faaliyetleri düzenliyor. Daha önce İstanbul Kınalıada, Büyükada, Samsun Atakent ve Tekkeköy, İzmir, Fethiye, Trabzon, Van Gölü, Bodrum, Adana Baraj Gölü kıyılarını temizleyerek, atık topladılar. Bugüne kadar 1,5 tondan fazla plastik, 1 tona yakın cam, 333 kilogram metal ve 169 kilogram kağıt atık  topladılar.

Tamamı gönüllü çalışanlardan oluşan “Doğa Dostu Araslar”, TURMEPA (Temiz Deniz Derneği) ile birlikte faaliyet göstermektedirler. En son Burgazada kıyılarında 9 kilogram kağıt, 22 kilogram plastik, 10 kilogram metal ve 4 kilogram cam atık toplayarak, toplam 45 kilogram atık topladılar. Bu toplanan atıklardan 212 LT su, 308 KWH enerji, 13 kg hammadde ve 0,4 LT petrol tasarrufu sağlandı.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin