Heybeliada’daki Verem Hastanesi’nin Diyanet’e tahsisi yargıya taşınıyor

Verem Hastanesi
Daha Fazla Göster

Sağlık Bakanlığı’nın 2005 yılında kapattığı Heybeliada Sanatoryumu’nun tekrar hizmete başlaması için mücadele sürüyor. CHP’li Umut Oran “Salgında hastanenin hizmete girmesi gerekiyor. Mahkemeye başvuracağız” dedi.

Türkiye’nin ilk verem hastanesi olarak tesis edilen ve 1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla açılan Heybeliada Sanatoryum’un ve 200 dönümlük arazinin Diyanet Vakfına devredilmesinin ardından tartışmalar epeydir sürüyor.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar Kent Konseyi, Türk Tabipler Birliği, İYİ Parti İlçe Başkanı ve çok sayıda STK temsilcisi konu hakkında toplantı düzenledi.

CHP’li Umut Oran konu hakkında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 1924 yılında açtığı ilk yerli milli başarısı, dünyaca tescilli, sağlık ve eğitim hizmeti veren, Türkiye’nin ilk verem aşısını bulan kültürel varlıklara sahip olan Heybeliada Sanatoryumu, covid-19 pandemi salgını sürecini ve ikinci dalganın gelmekte olması ihtimalini de dikkate alarak acil olarak özüne dönüştürülmeli. Burası topluma kazandırılmaz ise Adalar halkı, Adalar Belediyesi, meslek örgütleri, meslek odaları ve bireysel olarak ben Umut Oran olarak idari yargı sürecine başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Umut Oran ve beraberindeki heyet, Heybeliada Sanatoryumu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin