Ortodontik Tedavi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

ortodonti
Daha Fazla Göster

Çene, yüz ve dişlerde ki sorunların teşhisi ve tedavisi süreçleri tıp biliminde ortodonti olarak anılır. Ortodonti uzmanları, çene ve yüz yapımızdaki sorunların çözümleri için, çok çeşitli tedavi uygulamaları gerçekleştirir. Bu tedavi süreçleri boyunca genellikle uzun ve genel yaşam fonksiyonlarımızı sınırlayıcı etkilere sahipler süreçlerdir. Bu nedenlerle tedavi aşamasında hastanın sabırlı, disiplinli ve önemler açısından hassas olması gereken bir dönemdir. Aksi halde tedavi sürecinin zarar görmesine ve hatta uzamasına, başarısızlığa uğramasına sebep olunabilir. Daha ciddi sorunların ortaya çıkması, uygulanan tedavinin başarısız olması gibi sonuçlar, hastanın disiplinli ve sabırlı bir destekçi olmaması nedeniyle ortaya çıkar. Ortodontik tedavi Ankara süreçleri, diş, çene yapısı gibi çeşitli bölgelerdeki çeşitli sorunların tedavilerini kapsar. Dolayısıyla her bir tedavi uygulaması kadar, uygulama sonrasında hastanın dikkat etmesi gerekenler de değişebilir.

Ortodontik Tedavi Sırasında Ne Yenir?

Uygulanan ortodontik tedavi Ankara seçeneğine göre, uzmanınız hangi yiyecekleri yemeniz, hangi içecekleri içmeniz ya da hangilerini tüketmemeniz gerektiği hakkında ayrıntılı bilgilendirmeler yapar. Bununla birlikte hemen her tür ortodontik tedavi süreçlerinde, zeytin gibi çekirdekli yiyecekler, şekerli gıdalar, asitli içecekler genel olarak tüketilmemesi gereken besin kaynaklarıdır. Bu tür ve benzeri gıdalar, dişlerinize uygulanan tedaviye zarar verebileceği gibi, sorununuzun daha kronik hale gelmesine bile sebep olabilirler.

Ağız Sağlığına Özen Gösterilmelidir?

Özellikle Ortodontik Tedavi Ankara uygulamaları sırasında, ağız sağlığına normal zamanlardan daha büyük bir hassasiyet ve özen gösterilmelidir. Bu konuda nasıl bir davranışa sahip olmanız gerektiği konusunda uzmanınız gereken bilgilendirmeyi yapacaktır. Örneğin dişlerinizi fırçalamanız düzenli şekilde gerekiyorken, tedavinizle ilgili uygulamalar özel diş fırçaları kullanmanızı gerektirebilir. Ancak genellikle ihmal edilen bu konuya aşırı hassasiyetle yaklaşmanız tedavi sürecinizin de olumlu şekilde etkilenmesini sağlar.

Ortodontik Tedavi İçin Tavsiye Edilmiş Ürünleri Kullanmayı İhmal Etmeyin

Bazı ortodontik tedavi uygulamaları sırasında, çeşitli aygıtların ve ürünlerin de kullanılması gerekebilir. Bu konuda uzmanınızın önerileri sonucu temin edebileceğiniz çeşitli aygıtlar, ilaçlar, solüsyonlar, diş fırçaları gibi ürünlerin kullanımını, yine uzmanınız önerisi doğrultusundaki sürelerde ihmal etmemelisiniz. Bu durum tedavi sürecini olumlu etkileyeceği gibi, kullanmamanız tüm tedavi sürecinizin başarısızlığa uğramasına sebep olabilir.

Sabırlı Olmak Zorundasınız

Ortodontik Tedavi Ankara süreçleri genellikle genel yaşamımızı kısıtlayıcı çeşitli aşamalar oluşturabilir. Ancak tedavinin başarılı olması ve sorun nedeniyle yaşadığımız genel sorunların ortadan kalkması, ancak disiplinli ve sabırlı bir tedavi süreciyle mümkün olabilir. Bu tür tedavi süreçleri boyunca sabırlı olmak ve uzmanımızın önerilerini disiplinli bir şekilde yerine getirmek, aynı zamanda tedavi sürecinin de kısalmasına ve yüksek başarıya ulaşmasına yardımcı olacaktır. Disiplinli ve hassas bir ağız bakımı, tavsiye edilen ilaç ve ürün kullanımlarında hassas davranmak, yiyecek içeceklerimize yüksek hassasiyetle dikkat etmek, daha sonra sağlıklı ve uzun süre kullanabileceğimiz dişlere sahip olabilmemizi sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin