Vatandaşlar hafta sonu kısıtlamasında Adalar’a akın etti

Adalar
Daha Fazla Göster

Koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar Adalar’a akın etti.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar daha sakin geçirebileceği ve vaka sayıların az olduğu ilçeleri tercih ediyor. Bu yerlere örnek gösterebilecek Adalar ilçesi, vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görmüş durumda. Özellikle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren ve yılbaşının da yaklaşmasıyla adada konaklayan vatandaşların sayısındaki artış gözle görünmüş durumda.

CUMA GÜNÜNDEN GELİYORLAR PAZARTESİ SABAHA KADAR KONAKLIYORLAR

Büyükada Çenar Konak Hotel firması, “Vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında Büyükada’da şehrin kalabalığından uzaklaşıp kendilerini daha güvende hissediyorlar. Hafta sonu kısıtlamasında adada geçirmek isteyenler oluyor ve 2 -3 günde olsa misafirlerimiz daha rahat ediyorlar. Adalar İstanbul’un yoğun ilçelerine göre baktığımızda daha sakin ve insan hareketliliğin az olduğu bir yer. Dolayısıyla vatandaşların tercih etmesindeki en önemli sebeplerden birisi olduğunu düşünüyorum. Bizde oteller olarak gerekli sosyal mesafe kurallarına uygun olarak vatandaşlarımızı misafir etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

“KİRALIK KONUTTA DA TALEP ARTTI”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şaban Tanık Gayrimenkul firması, ”Adalar’da kiralık konut türünde son 1 yılda yüzde 60’ın üzerinde fiyat artışının olduğunu belirtti. Kiralık konutlara özellikle talebin bu sene çok olduğundan fiyatların arttığını ve yaz aylarında müşterilerin ev bulmakta zorlandığını belirtti. Ayrıca yaz sezonunu adada geçirenler sezonun bitmesine rağmen pandemi nedeniyle kış aylarını da daha sakin geçirmek isteyenlerin yıllık olarak konut kiralama yaptıklarını” belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin