VETBÜS ile Adalar’da sokak hayvanları güvende

VETBÜS
Daha Fazla Göster

İstanbul Gönüllülerinin başlattığı “SEMTPATİ” projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla Adalar’da uygulanmaya başladı.

İlk olarak Kınalıada’da çalışmalarını sürdüren VETBÜS, 9 – 10 Şubat tarihlerinde ise Burgazada’da olacak. Daha sonra ise Heybeliada ve Büyükada’da bulunacak olan VETBÜS, çalışma tarihlerini ise henüz duyurulmadı.

Semtpati Projesiyle Adalar Belediyesi’nin Yükü Azalacak!

Semtpati projesi sayesinde Adalar Belediyesi Veterinerlik biriminin yükü azalacak. Hayvanlarına parazit – kuduz aşılarını yaptırmak isteyen bazı Adalı vatandaşlar merakla VETBÜS’ü bekliyor.

Semtpati projesinde, gönüllülerin katılımıyla sokak köpeklerinin sağlık ve bakım gereksinimlerinin aktif bir biçimde yönetilmesi desteklenecek.

VETBÜS ile Adalar’da Sokak Hayvanları Güvende

Semtpati projesi ile Adalar’daki sokak hayvanlarının mevcut sayılarıyla beslenme, barınma, aşılama, kısırlaştırma bilgileri de kayıt altına alınacak. Ayrıca proje kapsamında hayvanlara yönelik sahiplendirme ve geçici yuva bulma çalışmaları da yapılacak.

Gönüllülerin Desteği Sevgi Aşılıyor!

Gönüllülerin çabasıyla sürdürülecek projeyle, insanların eksiksiz parçası olan sokak hayvanları ile Adalı halkın sevgi ve güvenle yaşadığı diğer ilçelere örnek olması beklenen bir model oluşturulması amaçlanıyor.

Semtpati projesinde gönüllüler içinde Adalı vatandaşların da bulunması, Adalar halkının hayvansever kimliğini güzel bir şekilde yansıtıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin