Adalıların En Beğendiği Vapur

Vapur
Daha Fazla Göster
Adalıların en beğendiği vapur Fahri S. Korutürk vapurudur. İsmini Türkiye 6. Cumhurbaşkanımız olan Sayın Fahri Sabit Korutürk’ten almıştır. Kendisi hem Türk siyasetçisi, hem Türk Deniz Kuvvetleri eski komutanı olmuş, oramiralliğe kadar yükselmiştir. Cumhurbaşkanlığı görevini de 1973-1980 yılları arasında tamamlamıştır.

Vapurun yapım yılı 1989, yapım yeri ise Haliç Tersanesidir. Yolcu kapasitesi 2100/1470 olmakla birlikte hızı 17 mildir. Hem hızlı olmasından hem de büyük olmasından dolayı en beğenilen vapurlar arasına girmeyi başarmıştır. Ne zaman iskeleye yanaşsa iste en sevdiğim vapur sözlerini hep duyuyorum. Diğer otomatik kapılı büyük ve yeni vapurlar inerken biraz sıkıntılı oluyor. Kapı geç ve zor açılıyor. İskeleye yanaşmada zorlanıyor. İnsanlara bu kısa zaman, çok uzunmuş gibi geliyor.

Küçükken vapurun gözlerini gerçek sanırdım. Oradan bizi görür, surat ifadesinin de o üçgen burnunun olduğunu düşünürdüm. Canlıydı sanki gerçekti. Bize bakıyordu.
Suyun altında sabun mahzeni mi vardı acaba? Bu kopuk hiç bitmiyordu.

İçerde değişik insanlar, cay içenler, annelerine sarılanlar, bağıran çocuklar, uyuklayan dedeler ve gazete okuyan büyük adamlar vardı.

Denizin ortasındaydık. Tepemizde martılar, yan tarafımızda ayağını demir parmaklıklara uzatmış yolcular, havada uçuşan simit parçaları, sigara izmaritleri; hepsi vapurun birer parçasıydılar.

Israrlarıma dayanamayan babam beni kaptan köşküne çıkarmıştı. Yasak olmasına rağmen nasıl girdik oraya bilmiyorum. Güler yüzlü, beyaz üniformalı adamlar bana bakıyordu. Geminin dümenini yakından görmüştüm. Çok etkileyiciydi. Bu küçücük yerden bu koca gemiyi yönetiyorlardı. Adeta mucizeydi benim için.

Ülkemizin harika yolcu taşıma araçları var. Bunlardan birisi de yolcu vapurları.
Özellikle yaz aylarında bu gemilerde oturacak yer bulamamaktayız. Herkes anlayışlı ve daha dikkatli olursa vapurların tadını daha güzel çıkaracağız.

HERKESE İYİ YAZLAR.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. Avatar
    5 sene önce

    en güzel vapur üç tane idi Paşabahçe ,Fenerbahçe ,Dolmabahçe dir üçü de harika bir estetiği vardı. Üçüde İngiliz malı ve de çok güzel ve konforlu idi.

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin