Türkiye’de, Yeşiller Meclisi Kuruldu!

Yeşiller Meclisi
Daha Fazla Göster

Yeşiller Meclisi, 29 Eylül tarihinde Hrant Dink Vakfı’nda düzenlediği basın toplantısıyla kurulduğunu açıkladı.

Yeşiller, sürdürülebilir yaşamı savunan, ekolojik, paylaşımcı ve dayanışmacı toplum yaratmak için yola çıkan siyasi harekettir.

Türkiye’de 30 yılı aşkın siyasi faaliyetlerini sürdüren Yeşiller, 1988 yılında Yeşiller Partisi’ni kurdu. 1994 yılında Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatıldı. Partinin kapatılması sonucunda ekolojik ve nükleer hareketler içinde mücadelesini sürdürdü. 2002-2008 yılları arasında partileşme çalışmalarına tekrar hız verilmeye başlandı. Türkiye Yeşilleri, 2005 yılında Avrupa Yeşiller Partisi’ne gözlemci üye olarak kabul edildi. 2008 yılında tekrar kurulan Yeşiller Partisi, 2012 yılında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 2016 yılında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden ayrılarak, farklı yeşil hareketler içerisinde faaliyet gösterdi.

Günümüzde ekolojik ve toplumsal yıkıma “dur” demek ve sorunlara çözüm olmak için sivil ve ekolojik hareketleri ortak bir çatı altında toplamak amacıyla Yeşiller Meclisi kuruldu. Yeşiller Meclisi’nin siyaset yapma amaç ve ilkeleri; iklim krizi ile mücadele, bu mücadele yöntemlerini geliştirme, doğayla uyum, barışçıl, paylaşımcı bir toplumsal dönüşümü sağlama, demokrasinin sağlanması ve geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıdır.

ALİ AYDIN / ADALARHABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Adalar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin